ТРАКИЯ КАБЕЛ ООД сключи договор за изпълнение на Проект Иновации и конкурентоспособност финансиран от Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие

В отговор на развитието на информационните технологии в България и в света ТРАКИЯ КАБЕЛ ООД стартира изпълнение на Проект „Иновации и конкурентоспособност“.

Целта на проекта е повишаване на капацитета на дружеството и засилване на неговия експортен потенциал в отговор на нуждите на глобалния пазар.

Чрез проекта Дружеството ще отговори на реалното търсене на пазара и ще реализира дейности за подобряване на своята дейност, чрез увеличаване капацитета на предоставяне на услугата - телевизия, ще въведе нова гама продукти, ще се подобри качеството на досегашните услуги, ще реализира внедряване на ИКТ за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес .

Проектът е със срок на изпълнение 12 месеца, като прогнозната му стойност е над 800 хил. лева, при 60 % заявено безвъзмездно финансиране и 40 % собствени средства на Тракия Кабел ООД. Одобреното финансиране е в размер на 411 162 лева (85 %) от Европейски съюз и 72 558 лева (15 %) от национален бюджет.

Проект „Иновации и конкурентоспособност“ е в областта на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Република България 2014-2020 г., планирано е да се реализира в гр. Стара Загора и ще има принос към постигане на принципи за устойчиво развитие и равнопоставеност и недопускане на дискриминация. Дейностите са напълно съобразени с изискванията за опазване на околната среда, повишават ресурсната ефективност и ще са в унисон с необходимостите за смекчаване на последиците от измененията на климата и приспособяване към тях.

 

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Тракия Кабел ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

 

 

 

 

 

 

 

плащане с ePay


НОВИНИ